Skanska Husfabrikken sikret seg kontrakt verdt 320 mill. kroner

Mandag ringte det i kontraktsklokka

Det var Jan Børge Aasland og Håvar Feragen fra Husfabrikkens prosjekteringsavdeling som hadde æren av å ringe i klokka.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Mandag feiret Skanska Husfabrikken at de har sikret seg en kjempestor kontrakt med Norges Arktiske Studentsamskipnad på Svalbard. Kontrakten er verdt 320 millioner kroner. Ansatte og samarbeidspartnere var invitert til den store fabrikkhallen i Steinkjer for å være med på seansen med å ringe i kontraktsklokka - etterfulgt av informasjon og kake på spiserommet.
- For 400 år siden var det fangstfolk på Svalbard. Siden har det vært gruvefolk - og nå er det store læringsanstalter der. Det er universitet og folkehøgskole på Svalbard - og massevis av turister. Vi skal bygge studentboliger med plass til mer enn 300 studenter, sa Henning, som hevdet det er 3.000 isbjørner på Svalbard.
- Vi drar til et område der det er flere isbjørner enn folk, så der må man se seg over skuldra når man er ute, sier Egil Henning, som starter prosjekteringen i løpet av 14 dager.
- Vi skal prosjektere, planlegge og tenke i 26 uker før selve byggingen starter. Vi har hatt flere jobber på Svalbard, så vi vet det er krevende der. Men vi er forberedt. Dette blir spennende. Dette klarer vi!