Det foregår stadig noe på Steinkjer bibliotek

Stinn brakke på biblioteket

Biblioteksjef Marianne Vanem (venstre) var glad for at det var stinn brakke på bibliotket mandag kveld. Nina Lykkes bok Full spredning har fått veldig gode kritikker.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Mandag kveld var det bokbad med forfatter Nina Lykke på Steinkjer bibliotek. Det er tydelig at Lykke har en stor fanskare i Steinkjer, for det var ikke ett ledig sete i biblioteket denne kvelden.
Nina Lykke fikk i 2019 den gjeve Brageprisen for romanen Full spredning. Boka åpner med en påstand; «ingen kjenner understrømmene i befolkningen så godt som en fastlege». Hun harselerer godt med den småborgerlige folkesjela, Nina Lykke.

- Folk er skapt for å ville gå videre. Hele tiden skal vi liksom videre og videre, og da kan vi komme fram til at vi ikke er fornøyd med mannen, ikke fornøyd med jobben, med huset, med barna - eller andre ting. I dag gjør man ting for at man faktisk kan det. Man kan forlate mannen. Man kan fylle leppene sine. På Oslos vestkant er det mange som ikke ser ut i dag. Leppene deres står rett ut! Er det sånn her også? De gjør det fordi de kan, for det koster ikke så mye.