Fornøyelige sanger om Steinkjer

Rolf Lyngstad har gitt ut flere av sine sanger

Værs på tværs, heter Rolf Lyngstad sitt nye album.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Vil du høre om de gråkvite svina, som kalles for hybelkanina. Om Hønbyn, om hva lille Rolf fikk for de 78 øra som skrangla i lomma - og mye mer. Ja, da må du høre på sangene som Rolf Lyngstad i Steinkjer nå har gitt ut.
- Jeg selger ikke CD-er. Sangene på albumet mitt er å finne på YouTube, sier arkitekten i Steinkjer, som har gjort 14 av sine sanger tilgjengelig der.
Det er ikke nye sanger, men tekster og melodier han har skrevet i løpet av flere tiår.
- Helt siden jeg gikk på folkeskolen har jeg hatt glede av å lage viser og vers, både tekst og melodi. Noen av dem har vært brukt i ulike sammenhenger, mens andre bare har ligger i skrivebordskuffa. Nå når jeg har passert 60, var det på tide å realisere noen drømmer. Noen kjøper seg motorsykkel, andre når toppen av Kilimanjaro - og jeg har gitt ut et album jeg kaller Værs på tværs, sier Lyngstad, som har hatt hjelp av Caos Myrslo som produsent - og på gitar og ulike andre instrumenter. I tillegg har Bjørn Kalmar Aasland og Anders Damås bidratt på trekkspill, bass og slagverk. Audun Austli har vært ansvarlig for mastring.