Steinkjer sentrum

Mørklagt på Nordsia

På Nordsia i Steinkjer sentrum er det mørkt, men på brua og på Sørsia er det lyst. Årsaken skal være tekniske problemer.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

På Nordsia virker gatelysene bare av og til. Det har skjedd før, men de siste ukene har Nordsia som oftest vært mørklagt. Noe som slett ikke er helt ufarlig. Det er nå mange som gir uttrykk for at de synes det er både trist og trafikkfarlig på Nordsia.
Enhetslederen for vei, trafikk og park, Per-Ole Austmo, sier kommunen jobber med saken.
- Det elektriske anlegget der er gammelt. Det er ikke bare å vri på et tidsur, så virker det. Det rare er at gatelysene virker noen ganger. Når vi inspiserer lysene når de er mørke, er strømmen innslått, så det er noe som ikke stemmer. Det kreves omprogrammering, og i neste omgang nytt anlegg, sier Austmo, som ikke kan love at kommunen får gatelysene til å virke med det første.
- Gatelysene på Nordsia styres fra et strømskap på hjørnet av samfunnshuset på torget, og der er det som kjent i ferd med å skje omgjøringer. Jeg kan ikke love noe, men vi skal gjøre det vi kan for å få lysene til å virke. Det er slik at kommunen er opptatt av å spare penger, sier Austmo, som har opplevd vinteren som utfordrende når det gjelder gatelys i Steinkjer.
- Det har vært gatelys som har slukket både her og der. Det er mange gatelys i Steinkjer som er gamle, og det er en utfordring, sier Per-Ole Austmo.