180 barn og unge startet skisesongen

New Articles

Tirsdag 17. desember arrangerte Steinkjer Skiklubb sitt første karusellrenn for sesongen.  Rundt 180 barn og unge deltok i rennet som ble arrangert under idylliske vinterforhold på Steinkjer Skistadion.

De yngste fikk en halvtime hvor de skulle gå så mange runder de klarte i en rundløype på stadionområdet, til applaus og heiarop fra skiglade tilskuere og familiemedlemmer.

Telenorkarusellen, som arrangeres for 14. gang i regi av Norges skiforbund, er et av de aller viktigste rekrutteringstiltakene for årsklassene opp til 12 år.

Fremmer skiglede

Leder i Steinkjer skiklubb, Jørgen Asp, uttrykker stor glede for at så mange barn og unge hadde møtt opp i det som for mange er sesongens og kanskje livets første skirenn:

- De velger selv om de vil gå til tiden renner ut, og får telt hver runde de klarer. De ivrigste vil nok prøve å slå denne i de kommende rennene. Uansett er det viktigste for oss å ufarliggjøre skiidrett og fasilitere for at barn og unge skal få oppleve genuin skiglede, sier Asp.

Teamsprint

Ungene i alderen 10-12 år fikk i tillegg til halvtimen prøvd seg på en teamsprint, hvor hvert lag bestod av to utøvere som gikk to runder hver.

De over 12 år deltok på et idealtidsrenn; hvor vinneren var den som hadde mest lik tid på hver av de to rundene.

Sportslig leder i Steinkjer Skiklubb, Ivar Nastad, sier følgende om konkurranseformen:

- Vi forsøker å ha et variert innhold på klubbrennene for de eldre. Denne varianten gir litt andre utfordringer enn vanlig distanselangrenn, og kan kanskje gi en litt annen resultatliste.

Etter vel gjennomført renn fikk alle utøverne servert vaffel og varm saft av oppmøtte frivillige.

Det skal etter planen avholdes ytterligere fire renn i løpet skisesongen, og Steinkjer Skiklubb oppfordrer alle til å sjekke hjemmesiden for fortløpende informasjon.