Nye vannprøver blir tatt og analysert mandag

Pålegg om å koke vannet i Steinkjer hele helga.

Vann: Vannet fra Steinkjer vannverk må kokes.  Foto: Svein Leknes

New Articles

Abonnenter til Steinkjer vannverk pålegges å koke drikkevannet. I en SMS sendt ut til innbyggere i kommunen lørdag kveld, ber de folk om koke vannet  for å være på den sikre siden. Problemet skyldes kvaliteten på råvannet på grunn av tekniske utfordringer. Strakstiltak er allerede iverksatt. Kokepåbudet gjelder inn til nytt SMS-varsel om at faren er over blir sendt ut. Steinkjer kommune skriver i SMS-en at problemet forventes å være løst i løpet av de nærmese dagene. Det er enhet vann og avløp som har sendt ut meldingen.

- Vi er ikke sikre på vannkvaliteten. Derfor har vi gått til det skrittet å be folk om å koke drikkevannet. Vi har vært i kontakt med legevakta, og de har, etter de tilbakemeldinger vi har fått, ikke hatt noe økt trafikk på grunn av drikkevannet, sier ingeniør Knut Morten Husby i enhet vann og avløp i Steinkjer kommune.

Det vil bli tatt vannprøver rett over helga, som da vil bli analysert.

- Derfor vil vi pålegge innbyggerene å koke vannet resten av helga, og vente på ny melding fra oss, sier Husby.