– Mange lurer på om det snart blir slutt på å stille klokka

Klokke  Foto: Byrå

Torbjørn Røe Isaksen  Foto: x

New Articles

– Mange lurer på om det snart blir slutt på å stille klokka. Det blir det altså foreløpig ikke, vi må vente til EU har behandlet ferdig saken. Så skal vi hente innspill på hvordan vi skal gjøre det her i Norge.

Det sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen på Regjeringen sine nettsider. Som næringsminister så har Røe Isaksen ansvaret for Justervesenet, som bestemmer den offisielle tiden i Norge, og er kan derfor kalles for Norges tidsminister.

Det var i fjor høst at Europakommisjonen foreslo at vi skal slutte å stille klokken frem og tilbake hvert halv år.

Forslaget skal diskuteres i Transport, Telekommunikasjon- og Energirådet i Brussel 2. desember.

– Å stille klokka vekker engasjement hos veldig mange. Norge er i gangs med å vurdere hva vi skal gjøre og vi planlegger å sende dette ut på høring om ikke altfor lenge, sier næringsministeren i den samme saken.


Regner med SalMar-investering på rundt én milliard kroner på Tjuin-utbyggingen

Fikk storfisk på kroken


Én time tilbake

Klokken to i natt skal klokken stilles tilbake én time slik at klokken blir ett.

Ifølge Regjeringen.no så var George Hudson den første som foreslo sommertid. Han var forsker og ønsket seg mer sol på kvelden for å drive med insektsamling. Den historiske grunnen skal være energisparing. Noen land innførte sommertid under første verdenskrig for å spare kull som skulle brukes i krigen.

Norge hadde sin første sommertid i 1916.