Regjeringen ber om distriktsråd fra ungdommer

Søker råd: Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland skal sette sammen et distriktspanel for ungdommer i distriktene. Arkivfoto fra 2014.  Foto: Svein Leknes

New Articles

– Ungdom vet hvordan det er å vokse opp i dag, og er eksperter nettopp på å være ung. Vi trenger bygdeungdommens perspektiver, og de som blir valgt ut får en unik mulighet til å påvirke fremtidens distriktspolitikk, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Regjeringen inviterer ungdommer inn i ungdommens distriktspanel, et råd som skal gi konkrete råd til hvordan regjeringen kan gjøre det attraktivt å bo og arbeide i distriktene. Rådet skal bestå av ungdommer fra hver av landets ti regioner. Våren 2021 skal de gi regjeringen ti råd om fremtidens distriktspolitikk.

Alle unge mellom 14 og 24 år kan melde seg på, eller foreslå noen andre som de mener kan delta. Påmeldingsfristen er 17. november.

Her kan du melde deg på. Målet er at panelet skal være på plass til jul.

– Vi starter rekrutteringen nå, og håper mange vil melde seg på, sier Mæland.