Frisklivssentralen inviterer til markering av FN-dagen 10. oktober

Verdensdagen for psykisk helse

Ingvard Wilhelmsen er professor emeritus ved Universitetet i Bergen. 

Marit Jørpeland er ansatt i Sparebank1. Hun jobber mye ut mot barn og unge. 

New Articles

Verdensdagen for psykisk helse er både en nasjonal kampanje for mer åpenhet om psykisk helse og en internasjonal FN-dag. Torsdag 10. oktober håper Frisklivssentralen i samarbeid med psykiatritjenesten i Steinkjer kommune, mental helse, FFO, SUKS og Sparebank 1 at mange kommer til rådhussalen i Steinkjer.

Årets tema er «gi tid» og at alle har en mental helse.  I rådhussalen skal Marit Jørpeland og Ingvard Wilhelmsen holde innlegg. Marit Jørpeland er ansatt i Sparebank1 som finansrådgiver, men jobber også en god del ut i skole for å lære de unge om privatøkonomi og valg i hverdagen.

Ingvard Wilhelmsen er professor emeritus ved Universitetet i Bergen Han er spesialist i indremedisin og psykiatri og har skrevet mange bøker om blant annet selvhjelp. Wilhelmsen har i over 20 år drevet hypokonderklinikken i ved Haraldsplass Diakonale Sykehus.

Wilhelmsen har holdt foredrag for fulle hus landet rundt. Med en humoristisk formidlingsevne og glimt i øyet utfordrer han våre holdninger til grubling og bekymring, usikkerhet og risiko, liv og død, oss selv og andre. Wilhelmsens praksis og foredrag har endret flere liv som tidligere har vært sterkt preget av angst, stress og bekymring.

- Tid er penger. Tid er også oppmerksomhet, å vise interesse, og det å være tilstede. En ting er sikkert: Tid er verdifullt, noe vi ikke kan sette en prislapp på. Mange opplever at de har for lite av den. I en tid der vi får input fra mange hold, er ekte oppmerksomhet den fineste gaven man kan få og gi. Derfor er det å gi av tiden sin noe av det fineste man kan gjøre. Har du råd til å la være, skriver Frisklivssentralen i en pressemelding.


Verdensdagen for psykisk helse

Internasjonal FN-dag 10. oktober. I Norge er det lokale markeringer i ukene 39-42

Norges største opplysningskampanje og dugnad for psykisk helse

Over 1100 arrangementer på landsbasis.