Skuronna 2019

Kan bli et rekordår

Det var trolig mange som startet å treske natt til onsdag, for det begynte å blåse ganske mye i 5-tia.  Foto: Jan Aas

New Articles

I løpet av tirsdag 10. september vil Steinkjer Kornsilo ha tatt imot 22.000 tonn med korn så langt i skuronna.

- Det er ut til å bli et bra år, sier leder ved Steinkjer kornsilo, Sveinung Flægstad. Han har tall på skuronna for de siste fem årene liggende på en kurve på steinkjerkornsilo.no, og kurven kan tyde på at det blir et bra år.

- Kurven for 2008 ligger der også, for det er det gamle rekordåret, sier Flægstad, som tipper at det er ca. 5.000 tonn korn som ikke er levert så langt.

Ifølge Flægstads kurve ble det første kornet levert omkring 10. august. Og i år går kurven omtrent rett til værs, noe som vil si at veldig mye korn er levert i løpet av de siste tre ukene.
Det var trolig mange som tresket lenge tirsdag kveld, og som startet igjen natt til onsdag, for i fem-tia blåste det ganske mye. Det er nemlig meldt regn i minst en uke framover.
- Når denne dagen er over, vil det være ganske mye korn både på hengere og gulv rundt omkring. De fleste tresker nok så mye de klarer før regnet setter inn, sier Flægstad, som ikke har kapasitet til å ta imot absolutt alt kornet som treskes samtidig - på en dag.


Nå gjenstår det bare gunstige værforhold for tresking

Årets avlinger er lovende