Flere årbøker i vente:

Alfred kjørte på fest overalt

Alfred Østgård i Stod kjørte buss. Han tok med alt fra urinprøver til fløte for folk som skulle ha det bringt til Steinkjer.  Foto: Privat

New Articles

Tradisjon tro er mange historielag travelt opptatt med å skrive ferdig årboka i disse dager. En av artiklene i årboka til Forr historielag i Stod handler om Alfred Østgård (1907 – 1971). Man må være godt opp i åra for å huske den tålmodige og snille bussjåføren, men det kan være artig å lese om hvordan det var på den tia han drev skolekjøring – og ikke minst festkjøring. Ungdommene i Stod på 50- og 60-tallet dro stadig på fest både til Gildevangen (Ogndal), Følling, Solhaug (Byafossen) og flere steder. «Før vi kom til Bergkorsen (retning Sunnan) var vi ikke alltid enige om hvor vi skulle. Noen ville til Følling på fest, mens andre ville til Ogndal. Alfred lyttet nok til stemningen på bussen – og kjørte dit flest ville», sier en av årbokas kilder.

Forr historielag i Stod planlegger at deres årbok skal være i salg fra 20. november. Det sier Inge Sveås, som er redaktør.
Steinkjer-Avisa har så langt ikke oversikt over hvor mange årbøker som skal gis ut i høst, men det er trolig mange - og vi vil omtale dem alle.


Barn satt på låvebrua og fiska

Kaste på stikka, var forbeholdt gutter