1. september er Nasjonal bibliotekdag

Tospråklig lesestund på biblioteket

Mandag formiddag var Søndre Egge barnehage og Skjefte barnehage på besøk på Steinkjer bibliotek.  Foto: Steinkjer bibliotek.

Shakir og Anne leste for barna.  Foto: Steinkjer bibliotek

New Articles

Mandag formiddag hadde barn i Søndre Egge barnehage og Skjefte barnehage ei trivelig lesestund på Steinkjer bibliotek. De fikk blant annet prøve å telle til ti både på arabisk, norsk og engelsk.
- Vi ønsker å sette fokus på det internasjonale Norge, derfor inviterte vi små og store til ei to-språklig lesestund, sier Marianne Vanem, som er biblioteksjef.

De leste, sang og telte, og boka de brukte var Alf Prøysens "Geitekillingen som kunne telle til ti".
- Vi hadde ei veldig trivelig lesestund sammen med barna. Shakir, som snakker arabisk, og Anne fra biblioteket leste «Geitekillingen som kunne telle til ti» på arabisk og norsk. Vi sang også kjente barnesanger, der barna deltok aktivt. Det så ut som de koste seg, sier biblioteksjefen i Steinkjer, som etterpå spanderte bokstavkjeks og saft på barna.

Nasjonal bibliotekdag er 1. september hvert å. Dagen ble første gang arrangert i 2015. Hensikten er å skape oppmerksomhet rundt biblioteket, både for våre folkevalgte og borgere. Norsk Bibliotekforening er initiativtaker.


Nå kan du høre bøker «live» på Steinkjer bibliotek

Lytter mens de strikker