Kreditorforeningen kjøper konkurrent og vokser i Trøndelag

SAMMEN: Bjørn Grønnesby (i midten) i Kreditorforeningen har kjøpt Liqvida AS av Bjørn Erik Althe (t.v.) og Tom Skogø.   Foto: Privat

New Articles

Inkassoselskapet Kreditorforeningen Midt-Norge SA, Steinkjer med avdeling i Trondheim, kjøper alle aksjene i Liqvida AS.

- Vi investerer for fremtiden og for å ta større markedsandeler i det trønderske markedet gjennom et strategisk oppkjøp. Vi er veldig fornøyd med å ha kommet fram til en avtale om å overta hele Liqvida. Med sine kompetente ansatte, vil de bli en fin tilvekst for oss. Vi er overbevist om at dette blir bra for oss – samt for ansatte og kunder i Liqvida, sier administrerende direktør Bjørn Grønnesby i Kreditorforeningen.

Han legger til at Kreditorforeningen skal være den beste partneren for oppdragsgivere i sin region - derfor er det viktig å være sterkt representert i Trondheim. Trondheim er det største markedet, men der er det også størst konkurranse.

- 40 års ansiennitet fra inkassobransjen i Trøndelag, har lært oss at vi kommer lengst med imøtekommenhet. Det er vår jobb å få mest mulig tilbake til våre kunder. Da må vi evne å se menneskene bak inkassokravene, og jobbe sammen for å finne en løsning! For oss er inkasso mer enn penger, sier Grønnesbye i en pressemelding.

Ville selge

- Det var naturlig for oss å henvende oss til Kreditorforeningen, da vi hadde bestemt oss for å selge, sier Tom Skogø, eier og styreleder i Liqvida

- Vi har god kjemi og deler synet på kundene og de oppdrag vi er satt til å utføre. Inkasso er håndverk og menneskene vi møter i kraft av å skylde penger, krever individuell behandling. Vi gleder oss til å bli en del av Kreditorforeningen, sier Skogø.

- Å bli del av et større fagmiljø og ta del i de tekniske løsningene og verktøyene, som Kreditorforeningen har utviklet, vil være nødvendig for å gjøre en god jobb for kundene, også i framtida. Våre kunder kan være trygge på at de kommer i de beste hender,  sier daglig leder og medeier Bjørn Erik Althe i Liqvida.

Etablert lokalt og regionalt

Kreditorforeningen Midt-Norge ble etablert i 1979 av næringsdrivende på Innherred, som ønsket en lokal aktør for å få bistand til å innkassere utestående fordringer og fra kunder som ikke betalte til forfall. Selskapet har senere vokst til å bli en betydelig aktør i det trønderske inkassomarkedet og har utvidet tjenesteporteføljen med blant annet kursvirksomhet, kredittopplysninger og juridiske tjenester. Med hovedkontor i Steinkjer og avdelingskontor i Midtbyen i Trondheim, er selskapet representert med tydelig lokal og regional tilstedeværelse innenfor eget markedsområde. Kreditorforeningen har 36 ansatte, omsatte i 2018 for 46,3 millioner kroner og hadde pr. 31.12.2018 en samlet egenkapital på 43,7 millioner. Liqvida AS ble etablert i 2001 og har to ansatte, med en omsetning på 3,5 millioner i 2018.