Sommeren redder nærbutikkene

Liker sommeren: Coop Kvam setter pris på sommeren.  Foto: Håkon Okkenhaug (Trønder-Avisa)

Fornøyd butikksjef: Tone Hellem, butikksjef Coop Marked Kvam ser frem mot de neste ukene.  Foto: Trine Binde Bratberg

Viseadministrerende: Viseadministrerende direktør Bjørn Vik-Mo i Coop Midt-Norge.  Foto: .

New Articles

- De tre ukene vi har foran oss er den travleste perioden i årene, sier butikksjef på Coop Marked Kvam, Tone Hellem.

Mye trafikk på E6 betyr god omsetning for butikker og bensinstasjoner. I Kvam er Coop-butikken inne i den travleste perioden i året, de mener det stopper en jevn strøm av biler og campingturister.
 

- Vi dobler omsetningen i juli. Nå håper vi på litt sol, for folk stopper oftere når været er godt, skriver Hellem i en pressemelding.

De mener at undersøkelser viser at flere har planer om å tilbringe ferien hjemme i Norge, men frykter at været har fått folk på andre tanker.

- Jeg ser ikke bort fra at noen kan ha ombestemt seg etter det triste været vi har hatt i Trøndelag de siste ukene, skriver viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, Bjørn Vik-Mo.

Vik-Moe viser til tall fra Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjoner, som viser at nordmenn vil handle mat og drikke for 44,4 milliarder kroner i juli og august. Av dette er det anslått at 36,7 milliarder vil legges igjen i dagligvarebutikkene.

- Uten den ekstra sommeromsetningen i mange av nærbutikkene ville det blitt vanskelig å ha et såpass godt helårstilbud. At turister og hyttefolk handler lokalt betyr at de fastboende har butikk resten av året, sier han videre.