Skolekorpsene og The Brass Brothers marsjerer i gatene

Streetparade 2019

Neste lørdag blir Steinkjergatene fyllt med unge korpsmusikanter. 

New Articles

Beitstad-, Binde- og Steinkjer skolekorps har gått sammen om å markere sesongavslutninga i 2019 med ei stor gateparade i Steinkjer sentrum lørdag neste uke. The Brass Brothers skal også være med i både paraden og på en minikonsert som avslutning.

Streetparade 2019 er en del av korpsa i Steinkjer sin satsing i forbindelse med sammenslåing av Verran og Steinkjer kommuner fra nyttår. Derfor deltar korps og dansere fra begge kommuner for å lage liv i Steinkjers gater denne dagen. Næringslivet i begge kommunene er med og gjør arrangementet mulig. De har vært svært velvillige og støtter opp økonomisk om prosjektet.

Seminar og gateparade

- Vi har invitert korps, drillere og dansere fra begge kommunene til å bli med og skape en livlig dag i Steinkjer sentrum, sier Terje Stene, kulturskolelærer og dirigent for Beitstad skolekorps.

Deltakerkorpsa har hatt seminar med The Brazz Brothers i vinter som forberedelse til gateparaden. Arrangementet neste lørdag består av en generalprøve for musikere og drillere i Dampsaga kulturhus på formiddagen. Selve gateparaden med The Brazz Brothers, korps og dansere starter fra Dampsaga. Opptoget  vil bevege seg over brua til Sneppen, en runde i Strandvegen og Kongensgata på Sørsida, og ender opp i en konsert med tilhørende dans og gjøgling sammen med The Brazz Brothers ved Galleri Blikket på Nordsida.

- Konserten er gratis og det er bare å møte opp for den som vil høre og se, sier Stene.

Samarbeid

Korpsa samarbeider med Steinkjer kulturskole og Det store Kaffeslabberaset om Streetparade 2019. Arrangementet er derfor både en del av VirrVarrVækka som kulturskolen arrangerer og også en del av årets Kaffeslabberas, som i år foregår i Galleri Blikkets lokaler og som har The Brazz Brothers på programmet lørdag kveld.