En reise i tid

Stødig sjåfør: Pet Hatling stilte opp med bilen. 

New Articles

– Dette var en god opplevelse som vil sitte lenge i kroppen. Vi har samtaleemne langt frem i tid, sier aktivitør ved Tjonstu i Beitstad, Mari Skjetne.

På mandag rullet det en rød og svart Nash modell 1931, en buss Chevrolet modell 1928 og en Essex Terraplane fra 1933 opp foran Beitstad Eldresenter. Men det var ikke alle som var like motiverte for en tur.

– Du vet, de eldre kan være litt vanskelig å få med på tur. Men da jeg fortalte at det var tre ekte mannfolk på turen, da ble de med, humrer Skjetne.Dugnadsånden lever i beste velgående i Sparbu

Gjør alt for Åsheim


Atle Bardal, Vidar Natvig og Per Hatling kjørte bilene som flere av passasjerene allerede var kjent med.

– Dette er jo biler som de har opplevd og kjente igjen fra barndommen. Da kan du tro historiene blir mange. Som aktivitør slapp jeg å aktivere de da de først kom ut, for å si det sånn, forteller Skjetne.

I alt tretten brukere ble med på kjøreturen fra Vellamelen til Bartnes. Der ventet Anne Berit Løfblad og Liv Astrid Bartnes med kaffe og vafler. Der fortalte Erik Bartnes om Henrikgården og Bartnes før i tiden.