Høringsmøte om studiestedsstruktur for Nord universitet - torsdag kveld

- Vi vet at vi sitter på en gullgruve

Rådmann Torunn Austheim sa hun lurte på om de som hadde skrevet rapporten egentlig visste hva multimedieteknologi er  Foto: Trine Binde Bratberg

Det var ikke satt ut nok stoler til alle, så noen måtte stå.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Torsdag kveld var det høringsmøte om studiestedsstrukturen for Nord universitet. Det var Steinkjer kommune som inviterte. Det strømmet på med folk - og det satt folk på alle stolene som var satt ut i kantina i det som flere nå kaller kunnskapskatedralen i Steinkjer. Kantina var slett ikke ferdig, men møtet ble, med rette, holdt der. Og de som ikke fikk stol, de sto. Og de var mange. Samtidig arbeidet håndverkere vegg-i-vegg med å få ferdig InnoCampen til uke 34.

24. april foreslo rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet å ta fra Steinkjer populære studietilbud. Hun har foreslått av fagmiljøene for mulitmediefagene, sosiologi og geografi flyttes til Levanger. Flyttes multimediefagene, hadde aldri 30 kreative bedrifter flyttet inn. Det skal de i uke 34.

Rådmann Torunn Austheim sa det så klart: - Vi vet vi sitter på en gullgruve. En slik innovasjonscamp er en gullgruve for et hvilket som helst universitet. Hun sa videre, "at det e ittnå som e så gæli at det itj e godt for nå".
- InnoCamp Steinkjer har blitt allemannseie nå. Via media har vi alle fått ny kunnskap om fag, studiestruktur og studiesteder. Sånn sett er det veldig bra. Men Steinkjer skal komme med en uttalelse til Nord universitet, og der må vi få fram hvor bra dette er. Ved Nord universitets avdeling i Steinkjer blir det fag og forskning i samhandling med næringslivet. Det er unikt. Steinkjer vil være en motor i Nord universitet, sa Torunn Austheim.


Nord Universitet:

Vil styrke campus i Levanger og Bodø

Foreslår å avvikle to studiesteder, og ta fra Steinkjer populært tilbud.