Høringsmøte om studiestedsstruktur for Nord universitet - torsdag kveld

- Søkerne stråler når de hører hva som skal inn hit

Lars Bendik Austmo (venstre) - som er leder for NIBIO, og Alexander Støvik Kjølstad, som er leder for Smart Media, gleder seg til å flytte inn i InnoCamp i uke 34.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

De var der trolig, mange av dem som skal ha arbeidsplassen sin ved InnoCamp Steinkjer torsdag kveld da kommunen inviterte til høringsmøte. Lars Bendik Austmo og Alexander Støvik Kjølstad var to av dem.
Austmo er leder for NIBIO, som om få måneder flytter inn i nye lokaler i Steinkjer. For en tid tilbake utlyste NIBIO åtte stillinger.
- Vi er i full gang med intervjuer - og vi har søkere fra flere steder i verden. Når de hører hva som skal inn i denne InnoCampen, stråler de, sier Austmo, som senest i dag hadde en spanjol på intervju.

- I løpet av sommeren har vi folk i alle stillingene, sier Austmo.

Alexander Støvik Kjølstad i Smart Media sier de allerede har høstet frukter av samarbeidet med spillteknologimiljøet ved Nord universitet.
- Vi har ansatt sju personer i det siste, og nå vurderer vi muligheter for oppstart av spillteknologibedrift. Vi gleder oss til å samarbeide enda mer - og vegg-i-vegg med medieutdanningen i Steinkjer, sier Kjølstad.

- Så dere tror ikke multimedieutdanningen flyttes til Levanger?

- Nei, vi må tro det ordner seg. Vi er alltid optimister, sier sjefen i Smart Media.

Multimedieutdanningene ved Nord Steinkjer er en bachelor i film og TV-produksjon, en bachelor i 3D, animation & VFX - og en bachelor in Games & Entertainment Technology. De tre studieretningene representerer 120 studenter, lærere og  forskere.

24. april foreslo rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet å ta fra Steinkjer populære studietilbud. Hun har foreslått at fagmiljøene for mulitmediefagene, sosiologi og geografi flyttes til Levanger. Flyttes multimediefagene, hadde aldri 30 kreative bedrifter flyttet inn. Det skal de i uke 34


Forslag om studiestedsstruktur ved Nord universitet:

– Steinkjer blir kjedeligNord Universitet:

Vil styrke campus i Levanger og Bodø

Foreslår å avvikle to studiesteder, og ta fra Steinkjer populært tilbud.