Verdenspremiere på nytt øl fra Steinkjer

BRYGGERE: Vikan og Schei bryggelag sammen med Ola Raphaug fra Hogna brygg. Fra venstre Arild Schei, Nils Gøran Schei, Ola Raphaug, Ole Jakob Vikan, Sigbjørn Vikan. 

FAGLIG ALIBI: Kåsør Espen Smith 

New Articles

Under Kortnebbgåsfestivalen presenteres et helt nytt øl som snart slippes til Vinmonopolet i et begrenset opplag. Hobbybryggerne i Vikan og Schei bryggelag vant i fjor Kortnebbgåsfestivalen ølbryggerfest med sin godt humla og mørke øl VS brygg. Premien var å få brygge ølet kommersielt på Hogna bryggeri i Kotsøy.

Verdenslansering

Resultatet ble ølet Gåsebrygg VS som det blir verdenslansering på den 30. april på Yttervik gård under årets Kortnebbgåsfestivalens ølbryggerfest.

– Ølet er et fyldig og balansert øl, med mye smak, forteller ølentusiast Jo Kristian Kvernland i Kortnebbgåsfestivalen.

Hogna bryggeri som har brygget ølet i samarbeid med Arild Schei, Sigbjørn Vikan, Ole Jakob Vikan og Nils Gøran Schei vant i 2017 prisen for årets øl under mat- og drikkekonkurransen "Det norske måltid", og er anerkjent som et av Norges beste og mest spennende mikrobryggeri.  Ølet slippes på Vinmonopolet den 3. mai.

Ølsmaking på Yttervik gård

Samtidig med lanseringen av nytt øl blir det mulig å smake seg gjennom 10 veldig kortreiste og lokale øl når Kortnebbgåsfestivalen arrangerer ølsmaking på Yttervik gård.  Ølskribent, forfatter og kåsør Espen Smith er kveldens faglige alibi. Espen er en svært underholdende og kunnskapsrik ølekspert, som har skrevet flere bøker om mat, akevitt og øl og som har egne ølspalter i Vi menn og Dagbladet. Det blir en fornøyelse å få han på besøk til Yttervik gård.