Tulipanløkene titter så vidt opp nå

"Tenk at alle i Steinkjer har hver sin tulipan"

Nordsia i Steinkjer - mai 2018  Foto: Trine Binde Bratberg

Hanne Solend Ulven kom flyttende til Steinkjer for to år siden. - Tenk at alle i Steinkjer har hver sin tulipan. Det er rørende.  Foto: Trine Binde Bratberg

Steinkjer - 2008  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

En av Steinkjers tilflyttere, som Steinkjer-Avisa skriver om fredag 29. mars, sier hun ble helt satt ut da hun hørte at alle i Steinkjer har hver sin tulipan.
Det har seg slik, at for noen år tilbake anla kommunens parkavdeling mange tulipanbed. Flott, fargerike blomsterbed som omkranser byen - som kan ses når man kjører inn og ut av byen. Europaveg 6 går midt gjennom Steinkjer. I tillegg er det mange mindre tulipanbed ulike steder i byen. De flotte tulipanene ble fort veldig populære, og i dag framsnakker alle dem. Når det gjelder antall tulipanløker som blir satt ned hver høst, ble det sagt at det er like mange som det er antall innbyggere i Steinkjer. "Det er en løk for hver innbygger", sa bygartner Finn Rossing for noen år siden. Det er ca. 22.100 innbyggere i Steinkjer
- Tenk at alle i Steinkjer har hver sin tulipan. Det er helt fantastik, sier Hanne Solend Ulven fra Bergen. Hun kom flyttende till Steinkjer for to år siden. Hanne kan du lese om i fredagens avis.

I juni i fjor ble kommunens innbyggere oppfordet til å komme og grave opp og plukke med seg tulipanløker. Kommunen stilte med det de hadde av graveutstyr, men folk ble oppfordret til å ta med seg bøtte, spade og en pose.