Snart flyttes palmene til Bystranda

Palmene trives innendørs også

Hver vinter står palmene på Bystranda trygt og frostfritt i Steinkjerhallen. - Etter at sola har kommet får de litt vann og gjødsel, sier Kristel Vaag Moe, som ikke kan si sikkert når palmene blir kjørt til Bystranda. - Det er været som bestemmer.  Foto: Trine Binde Bratberg

Bystranda i Steinkjer - fredag 22. mars 2019  Foto: Trine Binde Bratberg

Palmesus: Palmene på Bystranda har gitt cabaret-mat til øyenvitnene Bjørn Gunnar Ericson (t.v.), Bernt Gausen og Odd Birger Grønli. Arkivbilde fra 2015  Foto: Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

Dette var før det kom parasoll og palmer. Arkivbilde fra 2015.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Bystranda i Steinkjer ble en braksuksess fra dag én sommeren 2014. Våren etter kom en fargerik parasoll på plass - og i løpet av sommeren 2015 ble det satt ut seks palmer. "De kommer fra Gaza. Det er fredspalmer", sa daværende bygartner Finn Rossing.

Hver vinter står palmene trygt og frostfritt i Steinkjerhallen. - Etter at sola har kommet får de litt vann og gjødsel, sier bygartner Kristel Vaag Moe, som ikke kan si sikkert når palmene blir kjørt til Bystranda. - Det kommer an på været.

Det er slik at palmene skal tåle frost opp mot 15 minusgrader.
- De gjør ikke det. Det vil si, det blir flere effektive kuldegrader her, så de kan ikke stå ute om vinteren. Det hadde nok godt bra lenger sør i landet, men ikke i Steinkjer. For oss er det derfor supert at vi får ha dem stående i Steinkjerhallen, sier Kristel Vaag Moe.


Fin avslutning på pinsehelga

Været viste seg fra sin beste side på pinsehelgas siste dag. Ved Bystranda i Steinkjer var det fortsatt en del folk sent mandag ettermiddag. Sør for Steinkjer var det mer trafikk en vanlig en helligdag, så det er tydeligvis mange som har feriert denne langhelga.