Barn satt på låvebrua og fiska

Kaste på stikka, var forbeholdt gutter

Kaste på stikka: - het en lek. Da ble det satt opp ei trestikke på et gruslagt område, og den som kom nærmest stikka med sin mynt vant hele potten. "Dette var en aktivitet som desidert var forbeholdt guttene".  Foto: Beitstaden Historielag

Årsskrift 2018 fra Beitstaden Historielag er nå til salgs  Foto: Beitstaden Historielag

En av sjefene ved Fosdalen Bergverk var på gullvasking i Etiopia i sin ungdom. Der var det vanlig at det hang hengte mennesker ved innfartsveier til landsbyer og byer.  Foto: Beitstaden Hstorielag

New Articles

Beitstaden Historielag har laget ei ny årbok: Årsskrift 2018. I boka er det blant annet en artikkel om "Leiker i tidlig etterkrigstid". Der står det at barna den gang leika med slåball, gjemsel, spark, kjelke, rattkjelke, flasketuten peker på, leikefiske, butikkk, mitt skip er lastet med, tampen brinn, husdyr av skjell, spikking, trebiler, kortspill, spåing, samling av fugleegg, treklatring, hoppe tau, hoppe paradis, kaste på stikka, ulike skiaktiviteter, skeiserenning, skriving av bilnummer, hyttebygging og mere til. Når det gjelder leiken å kaste på stikka, var dette en aktivitet som desidert var forbeholdt guttene. Sto det. "Jeg kan ikke huske at jeg noen gang registrerte at ei jente var med på dette, men det er kanskje med dette slik som læreren sa da vi fikk innføring i forskjellige regler i norsk: Det er ingen regel uten unntak". 

Les mer om Årsskrift 2018 i fredagens avis.


STEINKJER-AVISA - 25 ÅR SIA

Det var bra med snø i marsSteinkjer-Avisa for 25 år sia:

OL, vinterferie, skirenn m.m.