Pop-up fiskerestaurant på Steinkjer vgs.

Elever ved Steinkjer videregående skole åpner dørene til fiskerestauranten Omega neste uke.

Markus Gjersvik, Ann Charlotte Bratberg og Signe Floan, og resten av restaurant- og matelevene ved Steinkjer vgs, åpner dørene til Omega neste uke.  Foto: Øyvind Bones

Presentasjon er viktig for elevene ved Steinkjer vgs.   Foto: Øyvind Bones

Hummer står på menyen til fiskerestauranten Omega.  Foto: Øyvind Bones

New Articles

33 elever som går VG 1 og  VG 2 restaurant- og matfag ved Steinkjer videregående skole skal stå for servering og kokkelering.

- Det blir en fiskerestaurant med både hummer og skrei på menyen. Vi serverer treretters middag og noen litt enklere fiskeretter til lunsj, sier hovmester Ann Charlotte Bratberg, som går VG 2 ved Steinkjer vgs.

Fredag var det hektisk prøvesmaking og forberedelser på Bistroen ved skolen, samtidig som matelevene også solgte varme kanelknuter til medelever og ansatte ved Steinkjer videregående skole.


Praktisk eksamen funka

Fire elever ved Steinkjer videregående skole hadde eksamen ute i bedrift forrige uke. En av elevene skulle lage mat til en hel horde med mennesker.


- Ambisjonsnivået er høyt. Fiske og sjømat er krevende, og dette er ingen lek - det skal gjøres skikkelig, så det er mye arbeid, sier Terje Walderhaug, lærer ved restaurant- og matfag ved Steinkjer vgs.

Restauranten har åpent onsdag 6. og 13. mars og torsdag 7. og 14. mars. Det blir middagsservering fra kl. 15 til 20, og lunsj fra kl. 11-14.

- Alle er hjertelig velkommen - det er bare å ta kontakt for å bestilling av bord, sier hovmester Bratberg.


Stor stas å lage ordentlig mat

Alle de 143 elevene på niende trinnet ved Steinkjer ungdomsskole fikk prøve seg som ordentlige kokker og servitører forrige uke. De laget og serverte en treretters middag som nok kunne ta pusten av mange amatørkokker.

 

«Vi dekker til fest» – kalles et prosjekt som gjennomføres i ungdomsskolene

Lekker mat på timeplanen