Det pågår isbryting

Beitstadfjorden er islagt inn til byen

Det er brakkvannet (blanding av saltvann og ferskvann) som følge av Byaelva som gjør at Beitstadfjorden er særlig utsatt for is. Det skriver Trondheim Havn Verdal på sin hjemmeside.  Foto: Trine Binde Bratberg

Allerede 25. janaur var det is på Beitstadfjorden mellom Grønnesby og Follafoss. Follaheia i bakgrunnen.  Foto: Trine Binde Bratberg

Rauskjæret - som mange håper skal bli lyssatt eller utsmykket på et eller annet vis, er nå i hvert fall omringet av is.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Det pågår isbryyting på Beitstadfjorden, for nå er den er islagt. Deler av fjorden har vært islagt i nesten 14 dager, men det er trolig mange år siden det la is helt inn til Jektbyen. Det sier Eskil Pedersen, som er rådgiver i Trondheim Havn Verdal.
- De gangene det fryser til, starter det ofte fra Giplingøya utenfor Framverran. Derfra går det ei linje opp mot Hoøya og innover langs Inderøylandet, sier Pedersen, som ikke kan huske at fjorden har vært islagt innenfor Stornesøra siden rundt 2005.

I 2009 ble Beitstadfjorden islagt, og da var det visstnok første gang på 14 år. Men om Beitstadfjorden ble islagt helt inn til Steinkjer, er litt usikkert.
Allerede for knappe to uker siden var fjorden islagt der rådgiveren ved Trondheim Havn Verdal beskriver, fra Giplingøya og innover fjorden retning Hoøya. Da ble det igangsatt isbryting på Beitstadfjorden - og siden har de fortsatt. Trondheim Havn Verdal, koordinerer på vegne av Kystverket isbrøyting i forbindelse med anløp til Follafoss og Steinkjer.  

Det er brakkvannet (blanding av saltvann og ferskvann) som følge av Byaelva som gjør at Beistadfjorden er særlig utsatt for is. Det skriver Trondheim Havn Verdal, på sin hjemmeside.