Hobbyen har blitt levebrødet til Anton Finstad

"Skikkelig heimlaga"

Driver med leieskjæring: For snart tre år siden kjøpte Anton Finstad butikklokalet etter Thoresen slakterforretning i Steinkjer. Han trengte et sted å lage mat, som inntil da hadde vært hobbyen hans. – Det har tatt av litt, for i desember har vi levert mat til 470 personer, sier Anton, som ikke trives med å ikke gjøre noe. – Det er både artig og interessant å lage mat.  Foto: Trine Binde Bratberg

Håndverk: Jõrg Reimann spiller håndball for Steinkjer – og jobber hos Anton Finstad når det er behov for det. Hilde Brandsegg har jobbet der siden mai. – Jeg stortrives med å lage mat, sier Hilde.  Foto: Trine Binde Bratberg

Ute med mat: I desember har Anton og Hilde Brandsegg levert mat til alt fra fem personer til 120. Ofte hjemme hos folk. – Kundene vil ha maten ferdig levert – varm og klar til servering, sier Finstad.  Foto: Trine Binde Bratberg

De bærer mye mat fram og tilbake  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Finstad Mat har levert mat til bortimot 500 personer i desember. Og det skikkelig heimlaga mat – produsert fra bunnen av. I det som før var Thoresen Slakterforretnings lokaler.

– Vi gikk tom for røykepinner. Det tyder på stor produksjon. Vi bruker de samme røykrommene og pinnene som Thoresen brukte, sier Anton Finstad, som driver Finstad Mat. De lager mat til alle slags selskaper og anledninger – og tilbyr nedskjæring og videreforedling av kjøtt, fisk og fugl.

– Vi selger også eksklusiv kraft og kraftbein. I tillegg leier vi ut utstyr til selskaper, sier Anton Finstad, som lager all maten fra bunnen av.
 

– Varemerket vårt er at alt er selvprodusert, så godt som. Vi gikk nylig tom for villaks, som vi røyker selv. Da måtte vi kjøpe røykelaks fra Sagamat, men den er god den også, sier Finstad, som lager morr, elgkjøttkake, julepølse, sylte, spekemat, pinnekjøtt, ulike typer farse og mer til.

Han har ingen faste ansatte, men har hatt Hilde Brandsegg til å hjelpe seg siden mai.

– Hilde slipper jeg ikke ut av døra igjen. Samarbeidet med henne fungerer utmerket, og hun er kjempetrivelig å jobbe sammen med. Ei mer rassjin dame får jeg ikke. At vi taklet alle leveringene i går, ja, det er nesten ikke til å tro, sier Anton, som i lag med Hilde, en syrer og en tysker laget og leverte mat til bortimot 200 personer.

Mye av maten lages i dagene før selve leveringen til de ulike selskapene. I tillegg til Hilde Brandsegg, jobber det av og til en mann fra Syria i lag med Anton, og en ung mann fra Tyskland. Han er spiller/trener i Steinkjer håndballklubb.

– Maten vår bærer litt preg av at vi har en syrer og en tysker i lag med oss – og det er det flere som setter pris på. Man må ikke spise bare norsk mat, sier Anton, som antyder at de har skjært ned ca. 1.200 kg gris, røyka 100 kg villaks – og røykt pinnekjøtt, pølser og andre ting som røykes skal, i et volum på størrelse med gode, gamle slakterforretninger.

   Det var for knappe tre år siden Finstad kjøpte Thoresen-gården. Det var på den tiden NAV ville uføretrygde han.

– Jeg har ødelagt nakke, skuldre og rygg, men jeg vil jobbe, sier Anton, som ikke er kokkeutdannet. Han har fem års utdanning fra Ås, og utdanning fra Forsvaret, der han jobbet som befal.

 – Å jobbe med mat er både artig og interessant. Det var mor og Harry Dyrstad som vekket den interessen. Det skal de ha!