Slipp fri lekens magi

Trude Brendeland ga ansatte i private barnehager gode ideer til lek og fantasi på Rådhuset forrige fredag.  

New Articles

Lek og fantasi gjør barn mer lykkelig, motivert og gir meningsfylte hverdager i barnehagen.

Det var budskapet til Trude Brendeland som sto på dagsorden til inspirasjonsdagen til 215 ansatte i private barnehager i Steinkjer forrige fredag.  Dagen ble arrangert at nettverket for private barnehager, som består av barnehagene Kvam, Røysing, Marisletta, Følling, Mære, Vikingen, Beitstad, Figga, Studentbarnehagen, Lerkehaug, Guldbergaunet og Poppellunden.

Hele dagen var viet til lekens magi med konkrete råd til hvordan det kan legges til rette for lek i barnehagene i Steinkjer. Her fikk de ansatte en rekke inspirerende bilder, praksisfortellinger, ideer og eksempler som kan lokke fram lekeglede og kreativiteten hos barn og voksne.

- Lek er en viktig del av oss alle og alle har en lyst til å leke. Det gjelder også i dyreriket – alle dyr leker, sier Trude Brendeland.

Med innlevelse kom hun med eksempler og gode råd på hvordan de fysiske rammene påvirker leken i barnehagen. En ryddig barnehage uten kreativt rot er ifølge Brendeland et dårlig utgangspunkt for lek og fantasi.

- Det kan bli litt for lite lek når voksne tar kontroll. Det tar magien ut av leken, sier Brendeland og viser flere eksempler på kreativ rot med mange krinker og kroker.

I pausen gikk praten livlig der historier fra hverdagen i Steinkjers barnehagen ble løft fram.

- Her er det masse engasjement – det bobler med kreative ideer og lekelyst, sier Trude Brendeland i en av pausene i løpet av inspirasjonsdagen.