Skoleelever får Brannvesenets julekalender

Barna hjelper brannvesenet å trygge julen

Lø skole hadde besøk av Kjetil Bjørnerås og Nina Therese Bjertnæs fra Brannvesenet Midt IKS.  Foto: Brannvesenet midt IKS

Dette er 6. trinn ved Egge skole  Foto: Brannvesenet midt IKS

Dette er 6. trinn ved Steinkjer skole  Foto: Brannvesenet midt IKS

New Articles

I november har Brannvesenet midt IKS undervist elever på fjerde, femte og sjette trinn i grunnleggende brannvern.
- Vi har delt ut Brannvesenets julekalender. Den inneholder adventstidens viktigste budskap: Hvordan få en trygg og brannfri høytid, sier Trond Marius Fornes. Han er prosjektkoordinator i forebyggende avdeling i Brannvesenet midt IKS.

Han sier det er en viktig grunn til at mange brannvesen setter av store deler av november til å besøke skolene i området.
- De fleste branner oppstår i boliger - og vi står nå foran en travel og kald adventstid. Vi fyrer i ovner og peiser, lager mer mat enn vanlig - og vi pynter med stearinlys. Og i tillegg overbelaster vi det elektriske anlegget med julelys i alle varianter. Slik er det dessverre.

Julekalenderen de deler ut er bygd opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag.

- Bak hver luke finner barna en netttadresse. Der ligger det konkurranser, oppgaver eller filmsnutter. Og alt handler selvsagt om brannforebygging, sier Fornes, som er glad de har skaffet seg gode ambassadører rundt omkring.
- Men vi har selvsagt presisert at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass, og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt.

Det er 54 brannvesen fra Alta i nord til Kristiansand i sør som er med på Brannvesenets julekalender.
- Vi mener dette er den aller viktigste julekalenderen.

Alle skolene i Steinkjer og Verran kommune har fått tilbud om å få besøk av Brannvesenet. Alle skolene ønsket ikke det.