DumDum og Mannskoret til Steinkjerfestivalen

New Articles

Slippene fra Steinkjerfestivalen kommer tett som hagl for tida. De siste par ukene har festivalen kommet med navn som Adam Douglas, Stein Torleif Bjella, Ina Wroldsen, Black Debbath, Postgirobygget og Sondre Justad, og nå er det klart at to nye publikumsfavoritter inntar festivalscenen i Steinkjer neste sommer:

- DumDum Boys og Mannskoret er klare for Steinkjerfestivalen 2019, skriver festivalen i en pressemelding.

Evig aktuelle

DumDum Boys trenger vel knapt noen introduksjon, og har klart å holde seg aktuelle gjennom fire tiår som Norges største rockeband. Forrige fredag kom de også helt plutselig med et nytt album som har fått helt strålende kritikker. «Flere låter nærmer seg det beste de har gjort» sier f.eks Adressa.

- DumDums melodiøse rock fenger stadig nye generasjoner, slik kvalitet alltid gjør. Prepple er fortsatt frontfiguren fra helvete, som ingen andre i Norge. Splitter Pine, Englefjes og Slave vil ljome utover Rismelen, og allsangen vil høres til Søndre Egge. Men alle vil jo være der når det skjer! skriver festivalsjef Svein Bjørge, som synger i Mannskoret sammen med vokalist Prepple.

Filmstjerner

Og apropos Mannskoret, som mange nok har stiftet bekjentskap med gjennom den rørende dokumentaren "For Vi Er Gutta", så kommer de til festivalen også.

I utgangspunktet en broket forsamling av kompiser som fant ut at de ønsket å møtes for å synge, fortelle skrøner og drikke øl. Sånt blir det god korsang og tett kameratskap av. Det står i statuttene at koret skal jobbe mot tradisjonell korhumor og korsang. Mannskoret er et «rockekor» som synger låter av Frank Zappa, Jokke, Raga, osv. Alltid med en solid dose humor. Nå også som filmstjerner. Og Steinkjerfestivalen får et av få besøk av koret.