Steinkjergutt til topps på Oslo Horse Show

SLO PRINSESSA: Prinsesse Märtha Louise måtte se Sindre Svepstad, ungguten fra Lø Hestesportsklubb, foran seg på resultatlista . Hun ble nummer ni.  

FORNØYDE: Sindre Svepstad og Qlippa Hästak 

New Articles

15 år gamle Sindre Svepstad fra Steinkjer har reist langt for å delta i Kingsland Oslo Horse Show (KOHS) på Telenor Arena, men han fikk det til å se lekende lett ut da han i torsdag formiddag vant en internasjonal klasse på sin hest Qlippa Hästak.

Han tok ikke bare én innersving, men alle som var fysisk mulig. Dermed ble det en klar seier i CSIAm 1,20 m klassen på unggutten fra Steinkjer.
Tidshoppingsklasser, der det gjelder å være raskest mulig og feilfritt, passer Sindre og hans ni år gamle svenske hoppe Qlippa Hästak perfekt.
– Hun elsker krappe vendinger og at jeg rir fort, fortalte Sindre etter at seieren var i boks.
Sindre hadde en enkel plan – det var å ri innenfor overalt hvor det var mulig for å sikre seg en god tid. Han fulgte planen, og resultatet ble seier, nesten to sekunder foran nummer to, Sofie Sollien på Icb Dutch Gold. På tredjeplass fulgte Sandra Sunde Lian på Billy Olive.
For Sindre er årets deltagelse i KOHS debut på denne arenaen. Han har fem års erfaring som rytter i bagasjen, med god ballast fra Bente Utheim og Nicholai Lindbjerg som trenere.

15-åringen er helt klar: - Jeg satser for fullt på denne sporten, jeg vil rett og slett bli en av de beste, ri rundt på stevner som heter Longines og slikt. Det var egentlig søsteren min som begynte å ri, for meg ble det litt påtvunget. Men jeg stortrives i stallen og elsker å være på stevner og å konkurrere, sier Sindre som også vant en premie på sin andre hest, Bon Ton V H Hippodrom.

Blant de som måtte se ungguten fra Lø Hestesportsklubb foran seg var Prinsesse Märtha Louise. Hun ble nummer ni.
Mens Sindre nøyer seg med å hoppe hindre opp til 1,20 på Telenor Arena, kommer mange av verdens beste ryttere til Fornebu denne helgen for å ri det første stevnet i årets verdenscup på søndag.