Størst vekst i landet etter omlegging

- Det har vært en enorm utvikling og det er utrolig artig å ha størst vekst blant alle varehusene som ble lagt om fra Extra Bygg til Obs Bygg sist vår, sier butikksjef Rune Reitan.   

New Articles

Blant alle de nye Obs Bygg-butikkene i Norge er det ingen som slår butikksjef Rune Reitan ved Obs Bygg Steinkjer i omsetningsvekst.

Obs Bygg Steinkjer hadde i august hele 48 prosent omsetningsvekst mot i fjor - så langt i år har veksten vært på 31 prosent.  

Formidabel vekst

- Det har vært en enorm utvikling og det er utrolig artig å ha størst vekst blant alle varehusene som ble lagt om fra Extra Bygg til Obs Bygg sist vår, sier butikksjef Rune Reitan.  

Butikken på Sannan er ett av 18 byggevarehus som i vår ble en del av Obs Bygg. Til sammen utgjør kjeden 51 butikker over hele landet.

- Vi hadde forventninger om vekst, ettersom overgangen ga oss mulighet til å senke prisene og tilby et enda større utvalg. Men 48 prosent vekst i august og 31 prosent hittil i år turte vi ikke å håpe på. At stadig flere velger oss, handler nok mye om at Obs Bygg er den klare prislederen innenfor byggvarer i Norge, sier Reitan.

Vokser mer enn markedet

- Vi har samme gode utvikling i våre øvrige Obs Bygg-butikker, selv om veksten ikke er så formidabel som i Steinkjer, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge. Samvirkelaget driver 7 Obs Bygg.

- Obs Bygg kjeden har 6,7 prosent vekst per august, og det er langt bedre enn privatmarkedet for byggevarer som har nullvekst hittil i år. Nøkkelen ligger nok i kombinasjonen lave priser, stort utvalg og dyktige medarbeidere. Vi ser også at flere og flere benytter seg av nettbutikken vår, sier Vik-Mo.

Vekst på nett

I 2017 solgte Obs Bygg-kjeden blant annet mer enn 10 millioner liter maling og syv millioner løpemeter med terrassebord. En stadig større andel av salget skjer gjennom Obs Bygg-kjedens nettbutikk.

- Vi selger enorme volum og kan dermed ha de laveste prisene. Det viktigste for oss er at vi samtidig leverer på kundenes behov. Stadig flere foretrekker å planlegge og handle inn til sitt neste byggeprosjekt fra sofakroken, sier Vik-Mo.