Nyheter på timeplanen

Droner, sauer og pupper fenget elever

4.-klasse ved Byafossen skole har avis og nyhetsartikler på timeplanen denne uka. Steinkjer-Avisa fenget elevene overraskende godt.

Victoria, Scott og resten av elevene i 4.-klasse ved Byafossen skole leste Steinkjer-Avisa med stor interesse.  Foto: Trine Binde Bratberg

  Foto: Trine Binde Bratberg

  Foto: Trine Binde Bratberg

  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

På 4.-klassetrinnet skal elevene innom ulike tekster; derav nyhetsartikler. Det forteller Torgunn Brandtzæg, som er inspektør ved Byafossen skole. Hun inviterte Steinkjer-Avisa til skolen, der elevene hadde mange spørsmål klare til journalisten. Når spørsmålsrunden var over - fikk elevene hver sin avis. "Se der er danselæreren min" sa en av elevene. "Oj, drone er tøft. En sånn har broren min også", sa en annen elev. "Hvorfor er det så store pupper i avisa?", spurte en elev. "Nei, si det, sa undertegnede. La meg se - hvor er det? Ok, det er i Pondus, ja. Hver uke er det Pondus på baksia av avisa; en sånn tegneseriestripe. Det er derfor det er store pupper i avisa denne uka".
"Se der er det en hund som gjeter sauer", sa en elev etterpå. "Det pleddet der i Rusta-annonsen, det har jeg", sa en av elevene da vi forklarte at annonser må en avis ha - om de skal kunne utgi avis. For det koster ganske mye penger. "Hvorfor er ikke Extra med? Rema er her. Mamma handler bare på Rema", sa en elev.

Vi ble noen svar skyldig, men vi sa at om et par timer kan dere se bilde av dere på steinkjer.avisa.no. "Jeg kan legge ut en sak om dere på nett".
"Vi vil heller se det i avisa", sa elevene ved Byafossen skole.