Naturlig kunst

Blomsterterapeuten Hele Sits bruker blomster når hun lager mandalakunsten sin. Nå er hun aktuell med utstillingen "Helheten" på biblioteket.

Hele Sits bruker blomster når hun lager mandalakunsten som nå er utstilt på biblioteket på Dampsaga.  Foto: Isa Fagerholt

Hele Sits bok "The Rainbow Book" har flere mandalaillustrasjoner.  Foto: Isa Fagerholt

  Foto: Isa Fagerholt

New Articles

Da den estlandske blomsterterapeuten Hele Sits begynte å skrive boka "The rainbow book" i 2013, ville hun ha illustrasjoner til boka og begynte å eksperimentere med ulike kunstformer. Da tegning og maling ikke falt i smak for Sits, ble hun inspirert til å bruke naturen i kunsten, og begynte å lage mandalas med ekte blomster.

– For en blomsterterapeut var det selvfølgelig veldig naturlig å bruke elementer fra naturen i kunsten, forklarer Sits.

Ved hjelp av flere mandalas som legges lagvis, utformer Sits kunsten som til slutt blir et fargerikt mandalabilde. Mandala er sanskrit for "krets" eller "sirkel" og benyttes ofte i meditasjon.

Årsaken til Sits interesse for mandalakunst og blomsterterapi oppsto da hun havnet i en bilulykke i Estland for 12 år siden. Tiden etter ble i stor grad preget av frykt, traumer og fysiske skader, så Sits bestemte seg for å ta grep om egen helse og friskmelde både kropp og psyke. Det har naturen hjulpet henne med.

– Det var veldig godt å finne metoder som hjalp meg å fungere til daglig og for meg var det gjennom naturen og blomstermedisin.

Nå driver Sits foretaket Hele Helheten for å hjelpe andre på samme måte.