Århundrets siste Catfish

I helga var århundrets siste utgave av motorsykkeltreffet Catfish i Kjerknesvågen. Både arrangørene og den lokale matvarehandelen fortviler over at leiekontrakten for motorsykkeltreffet ikke fornyes.
New Articles

Det er etter Kjerknesvågen kai- og båtforenings avgjørelse at motorsykkeltreffet Catfish ikke lenger skal avholdes på Kjerknesvågen kai. Både gjester og arrangørene av motorsykkeltreffet ser trist på avgjørelsen.

– Det er veldig trist at dette er siste år av en 22 år lang tradisjon, for vi er mange som har utrolig mange fine minner herifra, sier president i Inant MC, Bård Anders Hanssen. Det er Inant MC som har vært arrangør av motorsykkeltreffet siden første gang i 1996.

Omsetning for den lokale butikken

Den lokale matvarehandelen Coop marked har siden arrangementets oppstart basert mye av den årlige omsetningen på tilstelningen som handler inn alt av varer der. Daglig leder, Nina Heimdal, synes det er trist at en kulturbegivenhet som Catfish nå er over.

­– Det er dumt at en sosial tradisjon som gir liv til bygda nå er slutt. Vi har god erfaring med gjestene som kommer innom, og gleder oss hvert år til den store anledningen.

Coop marked har god bruk for pengene som Catfish-arrangørene legger igjen årlig. Det er nemlig snakk om rundt 130 000 kroner for hvert arrangement, og det er verdifulle penger for butikken.

– For en liten butikk er slike summer veldig viktige kroner for oss, sier Heimdal.

I det store og hele har Inant MC brukt mye penger på butikken opp gjennom åra.

– Etter å ha regnet litt på det har vi funnet ut at vi har lagt igjen nesten 2 millioner på butikken, sier medlem av Inant MC, Ove Derås. Derås er grunnlegger av Inant MC og har vokst opp i Kjerknesvågen bare et steinkast unna kaia hvor arrangementet holdes.

Vil fokusere på båtfolket

Motorsykkeltreffet startet som et hagetreff i Derås’ egen hage i Kjerknesvågen, men fikk etterhvert utvidet da de signerte leiekontrakt med båtforeninga for første gang på nittitallet.

Sekretær i Kjerknesvågen kai- og båtforening, Sigrid Westrum, forklarer at avslutningen av leieforholdet skyldes at de ønsker å fokusere på båtfolk og turister, som kaia først og fremst er ment for.

– Vi vil på ingen måte å kaste ut noen, men ønsker å fokusere på båtfolket og campinggjesters utnyttelse av kaia. Med Catfish har flere gjester følt en begrensning av fasilitetene på kaia og at de ikke er velkommen når motorsykkeltreffet avholdes.

Westrum forklarer at de er åpen for dialog omkring avgjørelsen hvis Inant MC ønsker det.

– Hvis det er uklarheter omkring årsakene for avgjørelsen stiller vi gjerne til en prat med arrangørene, men vi kan ikke love at beslutningen blir noe annerledes.

Fortsatt positiv

Til tross for den triste nyheten, er Inant MC takknemlige for tiden de har fått på kaia.

–  Vi er utrolig takknemlige for tiden vi har fått her på kaia, og håper å kunne få på plass en ordning som gjør det mulig å fortsette tradisjonen som betyr så mye for så mange. Vi er positive til veien videre, avslutter president Hanssen.