Steinkjerbyggen inntar Stiklestads Såmmårshow

Såmmårshow tjuvstarter Olsokdagene på Stiklestad med flere talentfulle steinkjerbygg på scenen.

Camilla Engum Nilsen.  Foto: Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Jeanette Hoseth  Foto: Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Leif Terje Nilsen  Foto: Stiklestad Nasjonale Kultursenter

New Articles

Såmmårshow har vært en stor suksess med utsolgte telt i Jernbaneparken i Verdal. Søndag 22. juli kommer suksessen til Borggården på Stiklestad med noen av Innherreds mest profilerte artister og komikere.

Steinkjerbyggen Leif Terje Nilsen, Jeanette Hoseth og Camilla Engum Nilsen har med seg verdalingene Paal Stavrum, Geir Holmen, og Levin Nestvold jr. og tar deg med på en eventyrlig musikalsk reise fra 1960-tallet og fram til i dag – krydret med humor og overraskelser.

– Det er ekstra stas å få spille showet på Stiklestad. Det er en egen atmosfære i Borggården når mørket senker seg og musikken setter i gang. Vi tror dette kan bli en festaften av de sjeldne, skriver Jo Kristian Kvernland, kommunikasjonssjef ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) i en pressemelding.

Stor suksess i fjor

Samarbeidet mellom Såmmårshow-gjengen og Stiklestad begynte i 2017. Bortsett fra Spelet om Heilag Olav ble fjorårets Såmmårshow det best besøkte arrangementet under Olsokdagene på Stiklestad.  I år håper de å gjenskape den magiske stemningen som publikum og ensemblet skapte sammen på det historiske slagstedet.

På Stiklestad får publikum oppleve de beste sangerne Trøndelag har å by på sammen med komikere som krydrer forestillingen med egne pek på trønderske hendelser. Forestillingen byr blant annet på en viss hyttetur til Storlien, Trøndercruise på ville veier, DDE-Bjarne og lillebror Eskil og en helgenkonge med sterke og ukjente feminine sider.

Med et fantastisk orkester bak seg vil sangerne by på solonumre og duetter fra artister som blant andre Elton John, Queen, Johnny Logan, Celine Dion, Andre Bocelli, Tom Jones, Beyonce, Stevie Wonder og de herlige 60- og 70-årene med blant andre Stein Ingebrigtsen, Gro Anita Schønn og Nordre sving.

Flere kreative steinkjerinnslag

Steinkjergjengen i Såmmårshow blir ikke eneste innslaget fra Steinkjer under årets utgave av Olsokdagene på Stiklestad. Beitstøingen Vidar Almlid er årets olsoktrubadur, og vil spille og synge flere kvelder på Stiklestad under parolen Olsokkro.

Vidar Almlid er lokal underholdningskar og andre halvdel av duoen «Kjeidar», som sto på scenen under revyfestivalens NM på Høylandet i 2015.

Årets Olsokkunstnere er kunstnerparet Hilde Vemren og Magne Rygh. Magne er født og oppvokst i Henning. Inspirasjonen til sin kunst har han funnet flere steder, også i hjembyen Steinkjer. Hans bymotiver er realistiske, men med et abstrakt uttrykk. Mange har nok sett flere av hans kunstverk i sine daglige omgivelser. Spesielt kjent er hans mange versjoner av Steinkjer stasjon. Nå har steinkjerbyggen muligheten til å besøke kunstutstillingen hans under årets Olsokdagene på Stiklestad.

Om artistene

Leif Terje Nilsen er en av Norges fremste sangere og har bred erfaring fra showbiz, nå kultursjef i Steinkjer kommune. Han er kanskje mest kjent fra Nilsen Aalberg hvor han turnerte både i Norge og flere europeiske land i 15 år og spilte over 1200 konserter sammen med Daniel Aalberg. De to gjestet også Beat for Beat på NRK to ganger, og har gitt ut egen musikk med Praha-filharmonikerne som backingband.  

Steinkjerjenta Jeanette Hoseth er showets kvinnelige hovedartist. Jeanette jobber som frilanssanger, med både egne band, soloprosjekt og i ulike musikalske konstellasjoner. På scenen husker nok svært mange henne som Josefine i musikalen «Bør Børson jr.» og «Ronja» i DDE-musikalen “Vinsjan på kaia”, som begge er blant de største kassasuksessene i Verdal Teaterlags 50-årige historie. Hun har også spilt Geitemor i «Rockeulven», Trollaug i «Silkeskjegg», Nancy i «Oliver!» og Ardis i Namsens Auge. I vinter har hun dessuten stablet et rent jenteband på beina som blant annet spilte egenkomponert vømmølmusikk under årets Vømmølfestival i Verdal.

Camilla Engum Nilsen er helt fersk i Såmmårshowet. 24-åringen har bred erfaring fra scenen, hvor hun allerede som 15-åring ble med i Nilsen Aalberg, som sanger og korist. I seks år var hun med på alt fra små kirkekonserter til store evenementer med et mer rølpete publikum på Kielferga. Nå står hun på egne ben som artist og har Adele som favorittartist.

Paal Stavrum er en lokal sanger som kanskje er mest kjent fra humorgruppen Fløte fyrer, som har spilt nesten 500 forestillinger siden 1997. Mens det er hans komiske talent som har kommet mest frem, får han nå endelig sjansen til å vise sin stemmeprakt i full bredde. Paal har også vært med i flere musikals og musikalske show og har bred erfaring innen sang og showbiz.

Geir Holmen er en av de mest profilerte komikerne og skuespillere på Innherred. Geir var også en sentral figur i Fløte fyrer, og har vært med på de største suksessene i Verdal Teaterlag opp gjennom årene. Han har også gjestet mange andre scener, og hadde sentrale roller i forestillinger som «Mannen fra La Mancha», Gosse Nånstans og «Vinsjan på kaia». Han gjorde stor suksess da han måtte steppe inn på kort varsel for Bjørn Sundquist som bonden på Sul i Stiklestad-spelet.

Levin Nestvold jr. huskes nok best som Bør Børson jr, i Verdal teaterlags oppsetting av musikalen med samme navn. De siste årene har han også spilt Warbucks i musikalen «Annie» og bareier Hallstrøm i Verdal Teaterlags storsuksess «Vinsjan på kaia». I vinter var han produksjonsleder og gestaltet Julemannen i “Reisen til julestjernen” på Turneteatret i Trøndelag.