Steinkjers andre brannstasjon beæres med blått skilt

Tirsdag fikk Steinkjer brannstasjon montert det tiende av kommunens blå skilt.

  Foto: Isa Fagerholt

New Articles

Hver måned siden september i fjor høst, har Steinkjer kommune i samarbeid med Riksantikvaren, Gårdeierforeningen, Egge museum og Foreningen Gamle Steinkjer, skiltet sentrale bygg i byen. Mange av dem tilhører gjenreisingsarkitekturen.

Med det spirende stasjonstårnet har Steinkjer brannstasjon blitt et kjennemerke i bybildet. Stasjonen ble tatt i bruk våren 1950 og har huset både vognhall, gymnastikksal og brannmesterleilighet. Etter påbyggingen i 1963 ble stasjonen også til kontor for teknisk etat som ni år senere flyttet til Seilmakergata 2. Steinkjer brannstasjon ble regulert til forvaring i 2008. Brannstasjonens såkalte kvadratiske funkisdekor er regissert av arkitekt Axel Guldahl. Guldahl er også arkitekten av Fylkesmannsgården på Egge som i desember ble skiltet blått.