Swinget seg i valsen på gammeldansfestival

I helga var det klart for nok en gammeldansfestival i Stod og deltakerne kom helt fra Nederland for å få med seg begivenheten.
New Articles

I helga ble det arrangert gammeldansfestival på Klingmo i Stod. Godt samarbeid mellom grunneierne og festivalsjefen har gjort at festivalen gikk inn i sitt åttende år i helga.

Gjester langveisfra

Hvert år siden oppstarten har publikumsdeltakelsen satt nye rekorder.

– Det er artig at folk tar turen hit, og at det stadig settes nye deltakelsesrekorder er god grunn til å gjenta suksessen år etter år, sier festivalsjef, Magnar Finstad, før han legger til:

– I år har det kommet folk hele veien fra Nederland også, så det er stas, smiler han.

Blir godt kjent

Årets deltakelse ligger på godt over 350, og blant dem er to musikere fra Oslo-bandet Evensens, Anne-Kari Kjellgren og Karl Anders Haugaard.

– Det er alltid like artig å få med seg Gammeldansfestivalen i Stod. Det er derfor vi er her for tredje gang i år, forteller Kjellgren.

For gammeldansentusiastene på festivalen krysses veiene ofte. Østlendingene forteller at de møter de samme gammeldansinteresserte steinkjerbyggen flere steder i landet.

– Man blir godt kjent og treffer hverandre både titt og ofte i et miljø som dette. Vi vil nok treffe igjen flere fra Steinkjer på Solør trekkspillfestival senere i sommer, blant annet, smiler Haugaard.

Fullt festivalprogram

Festivalen som varte fra torsdag til søndag hadde program fylt av både konserter, gammeldans, allsang og vaffelfest. Fredagen ble tradisjonen tro startet med allsang, og årets versjon fikk mye skryt av festivalstyret.

– Jeg må bare få lov å skryte av allsangen på fredag. Ordentlig bra jobba av bandet Evensens og resten av festivaldeltakerne som sang for full hals, skryter styremedlem i festivalstyret, Oddny Finstad.

Ikke bare fikk festivalen rekord i antall festivaldeltakere, men den tradisjonelle vaffelfesten satte ny rekord i bordlengde med 24 meter.

Festivalen som bare kan omtales som en publikumssuksess er allerede bestemt at skal holdes på samme sted neste år.