Hviletid, også sommerstid

Til en hver tid sover tusenvis av lastebilsjåfører på raste- og parkeringsplasser rundt om i Norge. Onsdag formiddag sov fire sjåfører sin søteste søvn bak svarte gardiner i de store bilene sine ved Rungstadvatnet.

Rungstadvatnet nord for Steinkjer  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

For sjåførene må ha hviiletid. Det bestemte staten for flere år siden. Med reguleringen for hvile- og kjøretid ender lastebilsjåfører opp med å måtte ta døgnhvilen sin på ymse øde steder i norske landskap. Rungstadvatnet sør for Asphaugen er ikke verste plassen i så måte. Der kan de til og med få kjøpt seg ferske jordbær til frokost. Om de måtte ønske det, nå om dagen.

Det er visstnok slik at aldri har den norske lastebilsjåføren stått så mye stille som i dag. Og aldri har de hatt så dårlig tid.
De utenlandske sjåførene skal selvsagt stå like mye stille med sine biler, for hvile- og kjøretiden gjelder for alle.