Sultne måker

Det er en kjensgjerning av høye skrik, etsende ekskrementer og aggressiv oppførsel fra måker forringer noens bokvalitet. Andre synes det er hyggelig å mate fugler.

Holmen under brua i Steinkjer sentrum.  Foto: Trine Binde Bratberg

Denne måkeungen lever mulignes litt farefullt på plena utenfor Steinkjer kirke. Mora sitter på taket på Atleten og følger med, må vite.  Foto: Trine Binde Bratberg

Måka og kråka skulle begge ønske det var mat å få i mat og vinhuset.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Det var sjelden mange måker samlet under brua i Steinkjer sentrum onsdag ettermiddag. Om årsaken var at noen ga dem mat, vites ikke, men det er en kjensgjerning at måkene i sentrum stadig er på jakt etter mat. Forleden var det en mann som ble frastjålet smørbrødet sitt på asjetten sin på et bord utenfor kafeen Chez Mathilde. En frekk måke så sitt snitt til å nappe til seg smørbrødet, som i neste omgang ble en stor fest for flere måker midt i gata utenfor kafeen.
En kråke forsøkte faktisk på å stjele en smaksprøve fra en grønnsaksbod på torget. Torghandleren sprang etter kråka og fortalte den hva hun syntes om dens frekke oppførsel!

Frekke fugler, ja, og det midt i byen. "Det er ikke noe rart", sier noen. "Det er snart slike fugleskremsler på taket på alle de høyeste bygningene i byen. Da må de finne mat andre steder".