Selvplukk av tulipanløk

Kommunens tulipanbed på Nordsileiret er et flott skue hver vår. Nå kan du ta med deg en bit av det hjem!

Tulipanene ved Fokus-bygget på Nordsileiret er et praktfullt skue hver vår, og har blitt en aldri så liten attraksjon i Steinkjer. I år sto ikke tulipanene så lenge, på grunn av tørken i mai.  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Bygartner Kristel Vaag Moe og hennes mannskap gjør i år en vri på oppryddingen av tulipanbedene på Nordsileiret.

- Tirsdag og onsdag i neste uke kan folk komme og grave opp og plukke med seg det de ønsker av tulipanløk. Kommunen stiller med det vi har av graveutstyr, men vi oppfordrer folk til å ta med seg bøtte, pose eller lignende for å ha løken i, og gjerne en spase selv også, sier bygartneren.

"Selvplukken" av tulipanløk kan bli en vinn-vinn-situasjon, håper Vaag Moe.

- Det er mye arbeid med å grave opp løkene for å plante sommerblomster i stedet, så vi håper at folk ser dette som en fin mulighet til å få gratis tulipanløker og få med en bit av det kjente bedet hjem. Vi kan ikke garantere for farge og gjenvekst, men det er stor sannsynlighet for at løkene kommer med blomster igjen neste år, sier bygartneren.

Hun antyder at det blir selvplukk av tulipaner mellom klokka 10 og 14 tirsdag og onsdag i neste uke. Hvis det blir endringer i tidspunktet, kan du lese det i Steinkjer-Avisas papirutgave nå på fredag.