Folla Tech blir større og utvider virksomheten

Folla Tech, med hovedkontor i Follafoss, styrker sin posisjon innenfor olje og gass ved overtakelse av Aquamarine Subsea AS i Vestby.

Aquamarine Subsea Vestby er basert på et mekanisk verksted fra 1953. Selskapet tilbyr vedlikehold, økt robusthet og re-sertifisering av utstyr som brukes i en rekke ulike operasjoner og næringer. Aquamarine Subsea Vestby har spesialisert seg på termisk sprøyting (HVOF) 

New Articles

Folla Tech overtar Aquamarine Subsea AS sin virksomhet i Vestby, og blir dermed leverandør av tjenester og produkter for Subsea- og boremarkedet innen olje og gass. Totalt gjelder overtakelsen 26 personer og en forventet omsetning i 2018 på 33 millioner kroner. For Folla Tech betyr dette at selskapet blir en sentral leverandør til olje og gass med et avansert og høyteknologisk produkt for oppgradering, ny produksjon og levetidsforlengelse av utstyr. Produktområdet er god kjent for Folla Tech fra før, og representerer en komplettering av Folla Tech sin virksomhet innen slitasjeteknikk og termisk sprøyting.

Spennende periode

- Utover dette innebærer overtakelsen vi med våre produkter og tjenester blir bredere geografisk representert. Viktige produktområder som maskinrenovering, mobil maskinering, vedlikeholdsprosjekter og vakuumsystemer blir nå lett tilgjengelig for mange av våre kunder på Østlandet, Värmland og i Västra Götaland. Folla Tech er i en spennende periode. Med overtakelsen av virksomheten i Vestby ønsker vi å være tilstede, utvide og styrke tilbudet til våre kunder innen olje og gass. Vi vil i tillegg tilpasse Aquamarine Subsea AS sin teknologi til nytte for våre kunder innen industri og energi, sier administrerende direktør, Olav Dehli i Folla Tech.

Aquamarine Subsea AS i Vestby vil inngå i Folla Tech sin eksisterende avdelingsstruktur og vil utgjøre en koordinert leveransekjede sammen med Folla Techs øvrige produksjonssteder i Motala (Sverige), Verdal og Follafoss.