30 år med valpeshow

I dag var det duket for nok et valpeshow i regi av Steinkjer hundeklubb. Dette er det 30. året med valpeshow i Steinkjer.
New Articles

49 deltakere møtte til valpeshow på Lerkehaug i dag. Blant de mange hundene som deltok, var seks måneder gamle Alvin. Alvin er av rasen kinesisk powderpuff-nakenhund.

– Vi har ingen erfaring med show fra før, men det er artig å la Alvin prøve seg, sier eieren Marina Jakobsen.

Blant de mange konkurransereglene, deles hundene inn i ulike rasegrupperinger før de bedømmes. I tillegg kåres én hovedvinner ut i fra alle gruppene. Søndagens vinner ble den tyske jaktterrieren, Anna Liinika på fire måneder. Eier Linda Bjørnes sier seg fornøyd med førsteplassen.

– Det var veldig artig at Anna Liinika vant på sin første utstilling, og det til tross for at vi ikke trente noe før i går kveld, ler hun.

Leder av Steinkjer hundeklubb, Tove Sakariassen, forteller at det særlig dreier seg om utseendet på valpene, og ikke lydigheten.

– Det er ikke stort annet å forvente enn at valpene er litt ekstra «livåt», så det vektlegges ikke noe særlig, forklarer hun.

Bjørnes driver til daglig Innherred hundepensjonat, og har selv åtte hunder. Blant de åtte hundene finnes både utstillingshunder og trekkhunder. For bare en uke siden hadde hun med seg en av hundene sine på utstilling i Moskva.

– Det er store kontraster på utstillingen i Moskva med 5000 deltakere, og utstillingen her med 49 deltakere, men det er jo alltid like gøy.