Vill Vokalbonanza på Vårt Hjem

Publikum gav stående applaus til de lokale artistene som opptredte på kulturscenen Vårt Hjem på fredag.
New Articles

Den siste av totalt tre vokalbonanza-kvelder på Vårt Hjem var fredag kveld. Før vokalbonanzaprosjektet har kulturpuben aldri hatt stinn brakke en fredag kveld klokka ni.

– Det er utrolig artig å holde slike arrangementer når det slår an som dette. Da jeg først fikk ideen trodde jeg ikke det va realistisk å få til noe som dette, så når det ender med full sal og såpass god stemning, er det skikkelig herlig å være vert, sier arrangøren Eva Møller.

Konseptet vokalbonanza går ut på at lokale artister opptrer med to selvvalgte låter og én utfordrerlåt tildelt av verten, Eva Møller. Et viktig poeng med utfordrerlåta er at den er utenom artistens komfortsone og musikalske preferanser.

Nynorsk Piaf

Åpningsnummeret på den musikalske helaftenen var Karen Dullums versjon av Eva Weel Skrams «Vi lovar». Senere sang hun også No. 4’s «Det finnes bare vi» og utfordrerlåta «Everybody’s fool» av Evanescense.

Dullum ble akkompagnert av Caos Myrslo på gitar og kulturpubens bonanzaband som består av Bjørn Arild Toldnes på tangenter, Helge Risnes Nyhus på bass, Marius Fagervold på strenger og Tony Wade på slagverk. Kveldens artister ble også akkompagnert av koret Shades.

Den kjente og kjære Rebella Hex aka. Mildrid Ryan, gav publikum sin versjon av Kari Bremnes sin «Syk pike» og Édith Piafs «Hymne à l’amour» på nynorsk. Utfordrerlåta «Cabaret» av Liza Minnelli, tok Ryan på like strak arm som de to andre låtene, og til stor begeistring for publikum.

Stående applaus til ungt vokaltalent

Som kveldens bonanzajoker fikk tyve år gamle Emily Nyborg med seg 270 publikummere på stående applaus med Queens «Somebody to love». I tillegg sang hun 4 Non blondes’ «What’s up?». Et tydelig imponert publikum satt igjen med store øyne etter det som for mange av dem var første syn av det unge stortalentet.

Entertaineren Lars Hatling plystret introen og sang Sammy Davis Jr.’s «Mr. Bojangles» før han kapret publikums gunst med Rolling Stones’ «Honkey Tonk Women». Hatlings utfordrerlåt var Elvis Presleys «An American Trilogy».

Som sjette solist for kvelden, var det verten Eva Møllers tur til å ta plass på scenen. Med Salt ’n’ Pepas «Whatta man» løftet hun den allerede gode stemningen til nye høyder.

Are Skaufel lot poppen få plass i kveldens arrangement med U2s «With or without you» og Gavin DeGraws «I don’t wanna be». Skaufels utfordrerlåt var Eurovisionlåta «A monster like me» i duett med Eva Møller.

Bakoversveis

Stortalentet Karin Kristiansen startet sin opptreden med intet mindre enn Janis Joplins «Piece of my heart» og Mother’s Finests «Baby love». Det allerede imponerte publikum fikk bakoversveis da Kristiansen tok utfordrerlåta «Who’s lovin’ you» til nye høyder. The Jackson 5-hiten gav Kristiansen stående applaus av publikum.

Kveldens siste artist var Roar Sørli. Sørli hadde med seg kompis og gitarist, Ole Kristian Ovesen, både på utfordrerlåta «Wicked game» og de andre låtene. Under framførelsen av TNTs «Seven seas» spilte Sørli selv bass, og det til stor begeistring for publikum, som for ørtiende gang reiste seg for å applaudere. Toppen av kransekaka var Sørlis versjon av Queens «The show must go on». Totalt sett en guddommelig opptreden av Sørli.

Mer bonanza

Med sluttnummeret «Thank you for the music» fikk artistgjengen publikum med på allsang. Siste sluttnummer er det likevel ikke. Fredag 21. september og lørdag 22. september er det igjen duket for vokalbonanza på Vårt Hjem. Konseptet er likevel litt annerledes med hovedfokus på nye, lokale og spirende talenter.

– Vi både håper og ønsker å være en kulturscene for lokale talenter, og da er det viktig å la de unge og spirende talentene slippe til. De vokser av å kunne opptre på en scene med eget band, kor og foran full sal, sier arrangøren Eva Møller.

Julebonanza

En av eierne bak kulturscenen, Erik Jensen, er stolt av vokalbonanzasuksessen.

– Det er herlig å kunne holde arrangementer som dette, med full sal og god stemning, samtidig som det er musestille mellom låtene. Det er tydelig at publikum koser seg og har respekt for artistene på scenen, sier han.

Møller påpeker også arrangementets mulighet til å synliggjøre lokale musikere.

– Det som er så fantastisk med dette er jo at folk får kjennskap til rågode musikere i egen by som de tidligere ikke visste om, og det er jo ikke minst bra for artistene, forteller hun.

Mot juletider holdes også en eksklusiv «julebonanza» 6.-9. desember. Da er det mulighet for bedrifter å ha bonanzashow som julebord. Lokalets utsmykning vil bli totalt forandret med inngang bak, langbord med servering, julepynt og lokale musikere på scenen.

– Vi gleder oss til julebonanza og håper det kan være en berikelse i byens julebordtilbud utenom «det ordinære julebordet», avslutter Jensen.