Hedres for lang og tro tjeneste

Mæresbyggen Johan Eggen er tildelt medaljen for lang og tro tjeneste for sitt arbeid i 4H i over 30 år.

Johan Eggen (63) er tildelt Norges Vel sin fortjenestemedalje i sølv for lang og tro tjeneste for 4H i Trøndelag.  Foto: Beate Patay

New Articles

4H skriver i dag i en pressemelding at Johan Eggen (63) er tildelt Norges Vel sin fortjenestemedalje i sølv for lang og tro tjeneste for 4H i Trøndelag. Johan Eggen tiltrådte stillingen som rådgiver i 4H Nord-Trøndelag i september 1985. I over 30 år har han jobbet utrettelig for å engasjere og aktivisere barn og unge i 4H Trøndelag.

En bauta!

Johan Eggen ble hedret under en festmiddag i går, der han fikk overrakt medaljen. Der ble hans brennende engasjement og innsats for generasjoner av 4H-ere framhevet.

- Johan er en bauta i 4H! Han har betydd mye for aktiviteten i Trøndelag og for mange ungdommer gjennom de 32 årene han har jobbet hos oss, sier Signe Lindbråten, generalsekretær i 4H Norge, i en pressemelding.

Ivrig 4H-er

Johan Eggen beskrives som en ekte 4H-nerd. Han var ivrig 4H-er i ungdommen, og han var også med på å etablere Norske 4H Alumner, før han ble ansatt i 1985. Han deltok på sin første fylkesleir som 13-åring i 1968, og har deltatt på alle påfølgende fylkesleirer.

- Jeg er stolt og glad for denne utmerkelsen. 4H er en flott organisasjon med gode verdier, og jeg har lang erfaring både som medlem, alumn og ansatt. Jeg liker folk og er glad i ungdom. For meg er det viktig å se hver enkelt av 4H-erne. De er individer, som trenger å bli sett. Jeg er opptatt av å huske navnene til hver enkelt, da får jeg en umiddelbar respons, sier Johan Eggen stolt.

Organisasjonslivet betyr mye for Johan Eggen, som i tillegg til 4H har en fartstid både fra Norges bygdeungdomslag og Norsk hærmannsforbund. For 21. gang kan han i sommer sees som hærmann i Spelet på Stiklestad.

Varig bevis på innsats og betydning

Medaljen for lang og tro tjeneste er en anerkjennelse til arbeidstakere med minst 30 år hos samme arbeidsgiver. Den er en unik, tradisjonsrik påskjønnelse som bedrifter kan benytte for å vise at de verdsetter erfaring og stabilitet. Medaljen representerer en tradisjon med solide verdier, og er et varig bevis på mottakers innsats og betydning.