Klar for utrykning og oppvartning

Ekstra mange er på vakt i Nord-Trøndelag Røde Kors i påsken. To av dem varter opp med kaffe og vaffel i skihytta på Midterfjellet.

Olaug Cecilie Breivik og Eirik Forås i Røde Kors sto klar med ferske vafler og varm kaffe på skihytta på Midterfjellet i finværet.  Foto: Isa Fagerholt

For Ellen Nilsen (t.v.), Celine Waagen og Kjersti Sandvik sto både skigåing og grilling på planen da de tilbringte dagen på Midterfjellet skjærtorsdag.  Foto: Isa Fagerholt

New Articles

Fra skjærtorsdag til andre påskedag er Røde Kors å finne blant annet i skihytta på Midterfjellet. Med lite bekymring for ulykker og snøskred, går det mye i kaffedrikking og vaffelspising i sola.

– Med såpass fint påskevær og fine forhold, er faren heldigvis liten for at det skal skje ulykker, men vi er beredt, sier korpsleder for Steinkjer Røde Kors og operativ leder i Nord-Trøndelag Røde Kors, Eirik Forås.

Som serveringsverter på skihytta for tredje år på rad, rapporterer Forås om stigning i besøkstall.

– Hittil har vi hatt flere besøkende enn tidligere år, men det tror jeg er mye på grunn av det fine været.

Både voksne og smårollinger var å se i skisporet på Midterfjellet på skjærtorsdag. Ellen Nilsen, Kjersti Sandvik og Celine Waagen er blant dem som tok turen på skjærtorsdag. De tok grillpinnene fatt og grillet pølser i sola.

Til tross for fint vær og liten fare for ulykker, forteller Forås at nettopp det fine været kan by på utfordringer for ivrige turgåere.

– Nå som det er så fint vær er det mange som legger ut på langtur hvor distansen kan bli litt i lengste laget før man vender snuten hjemover. Da er det lett å bli utmattet og dehydrert, og det gjør turen hjem til en større utfordring en mange kanskje skulle tro, forklarer han.

Røde Kors har enda ikke måttet redde liv på Midterfjellet i påska, men ønsker skigåere og andre velkommen til kaffe og varme vafler resten av påska.

Arnt-Magne Hage og Arn Mareno Hage koste se i skisporet på Midterfjellet skjærtorsdag.  Foto: Isa Fagerholt