Suksess med smågrønt

Extra Nordsileiret og 400 andre Extra-butikker har lansert et alternativ til smågodt nå før påske.

Smågrønt-disken hos Janita Salberg på Extra Nordsileiret har blitt svært populær. 

New Articles

Extra-kjeden rullet denne uken ut «plukk og miks»-konseptet i alle sine nesten 400 butikker, og kundene bekreftet de positive tilbakemeldingene ved å fylle posene fulle.

Over 4 tonn frukt og grønt ble solgt første dagen, og det er bestilt 250 nye paller for å fylle på frem mot påske.

- Tilbakemeldingene fra kundene var fantastiske da plukk og miks av frukt og grønt første gang ble testet. Extra er, som en del av Coop, eid av kundene, og vi lytter selvsagt til våre medeiere. Vi ønsket derfor å utvide konseptet til å gjelde alle våre butikker, og for en pangstart det ble. Vi støvsuger nå markedet for snackgrønnsaker for å fylle på, og ser allerede at populariteten gjør at vi risikerer å gå tom i enkelte butikker, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge i en pressemelding.

Mange varianter

Plukk og miks-områdene inneholder cherrytomater, snacks-paprika, sukkererter og tilsvarende gourmet-grønnsaker. På samme måte som smågodt i løsvekt, plukkes varene av kunden i en pose og har en felles kilopris.

- Nå gjør vi det enklere for kundene å kjøpe sunn snacks, som gjør seg like godt til frokost og lunsjbordet som en del av matpakken på skitur eller til kvelds. Mange kunder har etterspurt dette og vi håper flest mulig fyller posene fulle, sier butikksjef Christian Aspelund hos Extra Nordsileiret i pressemeldingen.