Det er veldig mye vilt og rein å se i Steinkjer

Det er best å se seg for

På tur hjem fra jobb er det slett ikke uvanlig å se elg som krysser veien. I vinter har det også blitt vanlig å se rein som gjøre det samme.

Reinsvatnet, Steinkjers drikkevannskilde, i bakgrunnen  Foto: Trine Binde Bratberg

En elg krysser veien ved en bakketopp ved Aksnes  Foto: Trine Binde Bratberg

Først passerte den ene elgen veien, så kom den andre  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

I løpet av 12 timer kom det to elger og to reinsdyr som ville krysse veien foran undertegnedes bil. Begge "treffene" var på F.v. 763 sånn ca. midt mellom Steinkjer og Stod. Når man møter biler som blinker, er det all grunn til å være obs. Det betyr av det er dyr der fremme. Men det rare med elgen de siste årene, er at den bare kuler ned, selv om det passerer biler i begge retninger. I går kveld var det mulig å parkere bare tre meter fra den. Elgen sto der bare, på bakketoppen, og ventet på at kompisen skulle komme. Den litt mindre elgen trengte mer tid i den dype snøen. Rolig gikk de begge etter hvert over veien, retning et gammelt fjøs. Der forsynte de seg av noen kvister på et tre.

Reinsdyra, derimot, som tirsdag morgen så ut til å ha gått seg bort på Fossem, virket litt mere stresset.

Så bilister, vær obs. Det er veldig mye vilt langs veien. Reinsdyr kan også forekomme.