Iskald feiring på Mære

Fredag morgen kunne endelig elever, foreldre og ansatte ved Mære skole heise flagget til topps etter at politikerne vedtok bygging av ny skole og ny barnehage.

Elevrådet og fremtidige elever hjalp inspektør Grim Vaadal med å heise flagget til topps fredag morgen.  

Engasjerte foreldre fulgte den politiske behandlingen i formannskapet torsdag.  

Elevrådet og rektor Marit Grøndal delte ut is til alle elever fredag morgen.  

Alle elever feiret det politiske vedtaket med is.  

New Articles

Fredag morgen gikk flagget til topps etter at politikerne vedtok bygging av ny Mære skole for 100 millioner kroner, og bygging av ny barnehage for 40 mill. kroner.

Elevrådet fikk hjelp av fremtidige elever til å heise flagget sammen med inspektør Grim Vaadal, før alle elever fikk en is for å markere vedtaket om ny skole. Det betyr at planene om å erstatte C-bygget for 66 mill. kroner legges bort, til fordel for en spiltter ny skole.

Den politiske behandlingen startet tirsdag i hovedutvalg for oppvekst og kultur.

– All honnør til administrasjonen som tenker nytt og annerledes når det gjelder Mære skole. Det er ikke noe å spekulere på om man skal bygge nytt eller fikse på det gamle. Mære skole har per i dag 250 elever, men prognosene viser vekst. Nå er det viktig at vi tar i og tenker stort nok, så vi unngår en baksmell som i Kvam. Der bygde vi skolen for liten – det var flaut og førte til en steindyr utvidelse, sa Jon Erik Finstad (Sp) i hovedutvalget tirsdag. 

Torsdag ettermiddag ble saken behandlet i formannskapet. Det endte med støtte til vedtaket i hovedutvalget om å bygge nye skole, og med klar beskjed om at kommunen må unngå tabben ved Kvam skole. Ordføreren uttrykte også bekymring for uteareal og inventar til nye skole.

– Alle kostnader må på bordet, og det viktig at den nye skolen bygges slik at den enkelt kan utvides hvis det blir behov, sa Bjørn Arild Gram, før et enstemmig formannskap vedtok å bygge nye skole på Mære.