Alle over 20 år får invitasjonsbrev i posten fra HUNT4 - ca. 14 dager før oppmøtetidspunkt

I kø for HUNT4

Torsdag formiddag satt folk i Steinkjer i kø for å bli målt og veid ved den store helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT4)

Karen Johanne Hammer Tyldum (venstre), Eli Norstrøm Hynne, Dagfinn Hynne, Elin Torp Nakken og Kari Nordgård  Foto: Trine Binde Bratberg

Det tas fem ulike blodprøver, som gir svar på blodprosent, blodsukker, kolesterol, stoffskifte og nyrefunksjon. I tillegg sjekkes deltakerne for glutenallergi  Foto: Trine Binde Bratberg

New Articles

Man "risikerer" å treffe naboen eller kjentfolk om man deltar på HUNT4. Torsdag formiddag var det mange fra Følling der. På hver sin røde stol satt de ventet på å bli kalt inn til måling og veing. Det er det første som skjer i den store helseundersøkelsen, som alle i Steinkjer er heldige å få delta i. Alle over 20 år har fått - eller får invitasjonsbrev fra HUNT4. Ca. 14 dager før oppmøtetidspunktet.

- Det er mulig å bare droppe innom også, når som helst - bortsett fra fredag. Og det er fram til 28. juni, sier Vigdis Hjulstad Belbo, som er pressekontakt for HUNT4.

Etter måling og veing tas det blodprøver og sjekkes hørsel. Også kan man bli trekt ut til å få sjekket tannhelsen sin, kanskje ta en pusteprøve eller andre helsesjekker.

HUNT4 gjennomføres fra september 2017 til februar 2019. Vinteren 2018 er HUNT4 i Steinkjer, Stjørdal, Leksvik og Meråker. Alle innbyggere fra og med 20 år mottar invitasjonsbrev i posten ca. 14 dager før oppmøtetidspunkt.