- Velg yrkesfag

Emilie Græsli i AUF Trøndelag gir ungdommen et råd før fristen for valg av videregående utdanning går ut torsdag.

Emilie Græsli i AUF Trøndelag råder ungdommen til å velge yrkesfag.  

New Articles

- Om få år er det behov for 40.000 fagarbeidere innen alle sektorer, og behovet er størst innen helse og omsorg. Ny teknologi kan aldri erstatte de varme hendene i omsorgen. Derfor er vårt råd til ungdommen å velge yrkesfag, sier Emilie Græsli som er skole- og arbeidsansvarlig i AUF Trøndelag.

Søknadsfristen til videregående skole er torsdag 1. mars. Det betyr at alle elever i 10. trinn står foran deres første utdanningsvalg med et hav av muligheter til å endre kursen underveis.

- Det å velge yrkesfag betyr ikke at man knytter seg til et bestemt yrke. Med de mange mulighetene til påbygging har elevene som tar yrkesfag alle muligheter. Det er ikke slik at velger man elektro, så må man bli elektriker. Å velge yrkesfag gir flere muligheter enn studiespesialisering. Den kunnskapen elevene får gjennom yrkesfagene er gull verdt, sier Emilie Græsli.