Luna fra Steinkjer er en fantastisk "fosterheimsmor"

Norges Dyrehelt er fra Steinkjer. Hun vasker ren hjemmeløse katter

To år gamle Luna fra Steinkjer er den mest omsorgsfulle katta i hele Norge.

Katten Luna fra Steinkjer er en "fosterheimsmor". 

Luna har hjulpet mange eierløse, redde og hjelpeløse katter i Steinkjer. 

New Articles

Katten Luna fra Steinkjer er kåret til Norges Dyrehelt. Det sier juryleder Christian Geelmuyden i Agria Dyreforsikring.
- Grunnen til at to år gamle Luna fra Steinkjer ble vinner, er fordi hun virkelig lever opp til dette navnet. Hun er en enorm ressurs som fosterhjemskatt i Dyrebeskyttelsen i Steinkjer – og har hjulpet en rekke eierløse, redde og hjelpeløse katter og kattunger det siste året. Med sin omsorg har Luna sørget for at flere hjelpeløse katter har blitt trygge og sosiale - før Dyrebeskyttelsen i Steinkjer har funnet et permanent hjem for kattene.

Det er Marit Boneng og Kristoffer Robin Sandnesmo og Sunniva (8) som eier Luna.
- De er et midlertidig fosterhjem for katter som venter på å finne en ny familie. Og er det én ting vi ansatte i Dyrebeskyttelsen i Steinkjer kan være sikre på, så er det at Luna tar godt vare på kattene som kommer inn i hjemmet hennes. Ungkattens omsorg for alle hun møter resulterer som oftest i en skikkelig rundvask – også kalt ”Lunas vaskeri” av alle som kjenner henne, forteller Tone I. Lundsaunet i Dyrebeskyttelsen i Steinkjer. 

Lundsaunet sier Luna (2 år) gjør enormt mye arbeid for Dyrebeskyttelsen.
- Katta er helt fenomental i jobben sin, ved å sosialisere, oppdra og gjøre fosterkattene trygge og lære dem å leke. Og ikke minst så er det ingen av kattene som unngår "Lunas vask", sier Tone I. Lundsaunet, som er leder i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag.

Det er femte året på rad Agria Dyreforsikring kårer Norges dyrehelter. Luna er én av flere delvinnere.